Duyuru : Bayburt Üniversitesi'nden 'Tescil' Başarısı
24/صفر/1439

Akademinin yanı sıra sektöre katkı sunacak bilimsel faaliyetlerin de desteklendiği Bayburt Üniversitesi'nde, çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Mühendislik Fakültesi Hidrolik Bölümü, farklı işlevlerdeki 3 armatür bataryasının tasarımını tescilledi.

Hidrolik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Serencam ve ekibi tarafından tasarlanan  farklı işlevdeki 3 Armatür bataryası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘tasarım’ alanında tescillendi. Su salınımı ve sarfiyatını asgari seviyelere indiren tasarımlar, sektörün yanı sıra sürdürülebilir kalkınmaya da destek sağlayacak. Verimlilik-dekoratiflik-işlevsellik ilkeleriyle tasarlanan bataryaların, suyun küresel probleme dönüştüğü bir ortamda, birçok kuruluşa ilham olacağı düşünülüyor.

Ürün geliştirme ve tasarım tescil süreci hakkında konuşan Serencam, Rektör Prof. Dr Selçuk Coşkun ve Dekan Prof. Dr. Hanefi Bayraktar'ın koşulsuz desteklerini hissettikleri süreçte ekip çalışmasının meyvesini topladıklarını, 2017 01110 numaralı tasarım tescilini üniversiteye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.