Duyuru : Bayburt Üniversitesi Bakü’de Akademik İşbirliği Anlaşması İmzaladı
04/جمادى الثانية/1438

28 Şubat- 1 Mart tarihlerinde Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bakü Yunus Emre Enstitüsü ve Bakü Devlet Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Korkut Ata’dan Günümüze Âşıklık Geleneği” adlı uluslararası sempozyum boyunca üniversitemiz, Bakü Devlet Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesiyle akademik temaslarda bulundu.

Bu bağlamda, Bayburt Üniversitesi ile Bakü Devlet Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesi arasında iki anlaşma imzalandı. İlk anlaşmaya göre; artık bu üniversiteler arasında,  yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişimini sağlayan, Mevlana değişim programı uygulanabilecek. İkinci  anlaşmaya göre ise; bu üniversiteler arasında akademik personelin eğitimi ve araştırmalarda bulunabilmesi için işbirliği yapılabilecek.

Anlaşmalar, Bayburt Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Abel Maharramov ve Bakü Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazim Hüseynli tarafından imzalandı.